1 Nisan 2008 Salı

SİHİRLİ KURDELE (Hime-chan no Ribbon)


Himeko Nonohara, oldukça enerjik ve erkek tavırlı bir kızdır. Bu halinden şikayetçi olan Himeko, ablası Aiko gibi kurallara uygun ve görgülü bir kız olmak istemektedir. Bir gün…


Sihir Krallığından Prenses Erika, Prensesliğe layık olduğunu kanıtlamak için sihirli bir kurdele yapmıştır. Kurdeleyi test etmesi için kendisine tıpatıp benzeyen bir kız bulmaya dünyaya gelir. Sonunda Himeko Nonohara adlı kızı bulur ve kurdeleyi bir yıllığına ona verir. Kurdele Himeko'nun 1 saatliğine başkasına dönüşebilme yeteneğini vermektedir. Himeko bu hediyeyi kabul ettikten sonra en sevdiği oyuncağı Pokota da canlanır. Himeko, Pokota'nın da yardımlarıyla hem kurdeleyi test etmeli hem de dünyada yaşayan hiç kimse bu kurdelenin sırrını bilmemelidir.Biri öğrendiği anda Himeko'nun hafızası silinecek ve Pokota da eski haline dönecektir.


Birkaç bölüm sonra çizgi filmin erkek kahramanı Daichi Himeko'nun sırrını keşfeder. Ancak Erika'nın babası tek seferliğine onları affeder ve kurdelenin Himeko'da kalmasına izin verir. Böylece Himeko-Daichi-Pokota üçlüsü maceradan maceraya koşarlar.