6 Mart 2008 Perşembe

KALP ANAHTARLIK VE KART

Malzemeler: yeşil, turuncu ve beyaz karton,

Beyaz,kırmızı ve turuncu hobi keçesi,

İğne ve iplik,

Pamuk, yapıştırıçı, anahtarlık halkası

Yeşil renkli fon kartonunuzu 28 x 13 cm boyutlarında kesin ve bir kenarı daha kısa kalacak şekilde katlayın. Katlandığında kartınızın boyutu 14 x 13 cm olacaktır. Turuncu renkli fon kağıdımızı yeşil renkte kestiğiniz kartın iç yüzüne yapıştırın. Böylece kartın içi ile dışı farklı renk olup, güzel bir kontrastlık yaratacaktır



Kalp şablonunu 2’ser adet beyaz keçe kağıdı üzerine koyup kesin. Kalplerin büyük olanlarını kartımız için, küçük olanlarını ise anahtarlığımız için kullanacağız. Daha sonra bulunan çiçek şeklini. kırmızı, yuvarlağı ise turuncu keçe kağıdından kesin. Ardından yine büyük ve küçük kalp şeklinden birer tane de beyaz karton kağıdınızdan ancak bu sefer yarım santim ufak olacak şekilde kesin.

İki kalp keçelerinizin arasına kağıt kalbi yerleştirin ve kenarlarından dikmeye başlayın. Sonuna yaklaşmaya başladığınızda kalan aralıktan keçenizin içine pamuk doldurun ve dikiminizi tamamlayın. Aynı işlemi küçük kalp için de yapın. Ancak küçük kalbin sonuna geldiğinizde kalbin en üstüne resimde görüldüğü gibi kurdele iliştirin ve üzerinden dikin

Turuncu keçe kağıdından kestiğiniz yuvarlağında kenarlarından iğne ve iplik ile geçmeye başlayın. Sonuna geldiğinizde ipliğinizi hafif çekerek büzün ve yine ortasına pamuk yerleştirin. Yeteri kadar pamuk yerleştirdikten sonra iyice büzün ve düğüm atın.

Son olarak da tomurcukları kırmızı çiçeğe, kırmızı çiçeği ise beyaz kalbin üzerine yapıştırın. Küçük olan kalbimizi kurdelesinden anahtarlık halkasına geçirin.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika olmuş