6 Mart 2008 Perşembe

NOSTALJİK KART


Malzemeler: Dokulu beyaz beyaz veya krem renkli karton ,
düz beyaz kağıt , Eski bir fotografın fotokopisi veya renkli bir fotografın siyah beyaz fotokopisi, simli suluboya , makas, çifttaraflı kalın bant, uhu, simli uhu, fırça ve su kabı

Dokulu kartonunuzu 16 x 27 cm boyutlarında kesin. Ortadan katlandığında kartımızın bitmiş boyutu 13 x 15 cm olacaktır.

Simli suluboyanın kahverengi tonu ile, çok yoğun olmadan kartınızın ön kısmını tamamen boyayın. Sulu boyayla boyanan kağıt ilk başta hafif ıslanacak ve bu ıslaklık kağıdın biraz bükülmesine sebep olacaktır. Bu bükülmeden yararlanıp kartınızın ön yüzünün sağ kenarını elinizle yırtın. Çok kalın olmayan farklı beyaz bir kağıdı simli sulu boya paletinde bulunan altın rengi ile boyayın ve aşağı yukarı fotoğrafınızdan biraz daha büyük kalacak boyuta getirip, dört kenarından yırtın ve her iki parçayı da kurumaya bırakın.

Karton ve kağıdınız kururken, beyaz ama çok kalın olmayan kağıtlardan 10 adet çiçek şekli çizip kesin. Çiçekleri yine simli suluboyanızla, aynı tonlara bu sefer yeşil ve yavruağzı renklerini de ekleyerek, boyayın. Boyanızı çok yoğun yerine daha soluk kullanmaya çalışın, böylelikle kartınıza hakim olan renkler kahveye yakın, eski görünümünü veren tonlar olacaktır Çiçeklerinizi boyadıktan sonra kurumaya bırakın. Fotokopiyle çoğaltmış olduğunuz resminizin kenarlarını yırtın. Yine koyu kahve tonunu seçerek, yırtılmış olan kenarlardan fırçanızı hafifçe gezdirin. Bu işlemi kartın kendisinde ve orta kısma gelecek olan kağıda da uygulayacağız. Bu işlem, resminize veya kağıdınıza eskimiş efekti verecektir. Altın rengiyle boyadığınız kağıdın arkasının bir kısmına uhu sürerek, hafif yatık bir şekilde kartınızın üzerine yapıştırın. Uhuyu kağıdın sadece bir kısmına sürmemizin sebebi, yapıştırdıktan sonra hafif kabarık durmasını sağlamaktır.
Altın rengi kağıdınızın üzerine de fotoğrafınızı yine hafif yatık, ama bu sefer altındaki kağıdın tersine olacak şekilde yapıştırın.


Kurumuş olan çiçeklerinizi kartınızın üzerine, ve ortada kalan kağıdın altına yarım görünecek şekilde yapıştırın. 3 boyut efekti vermek için, çiçeklerinizi yapıştırırken, kalın çift taraflı bant kullanabilirsiniz.


En son olarak da, kartınızı biraz daha süslemek isterseniz, çiçeklerinizin ortasını ve dokulu kartonunuzun dış kenarlarını simli uhuyla dekore edebilirsiniz.

Resminizin boyuna ve şekline göre, kartınızın boyunu ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: