Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
1adet küçük boy brokoli
2 adet havuç
2 adet soğan
4 diş sarmısak
½ limon suyu
½ çay bardağı pirinç
½ çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
Havuçları halka halka doğruyoruz. Soğanı piyazlık doğruyoruz. Zeytinyağının tencereye alıp ilkönce Havuçları koyup soteliyoruz ardından soğan ve sarmısakları da ilave edip soteleme işlemin biraz daha devam ediyoruz. Karnıbahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine pirinç ve tuzu katıyoruz. 1 su bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadarpişiriyoruz. son olarak isteye bağlı limon suyu ilave edilebilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder